/ БГНЕС
Темата "министри" не е отваряна, твърди още той
Длъжни сме да направим правителство, всякакви други формули, дори математически, не излизат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

"Запознахме президента Радев с това, че имайки поуки от предишни години, се опитваме в коалиционното споразумение да изчистим всички детайли и да проиграем всички възможни конфликтни ситуации по време на управление, за да може да е стабилно в рамките на 4 години", съобщи Борисов.

Какви са управленските приоритети на ГЕРБ и Патриотите?

Темата "министри" не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано, заяви още лидерът на ГЕРБ след консултациите на ПГ на партията при президента преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
БГНЕС


"И това е лично по мое настояване, и се радвам, че Патриотите го приеха", добави Борисов. "Програмата, начинът, механизмът, по който ще действа правителството. Министри най-лесно се слагат, защото и лесно се махат. Затова тях - последно. Даже им казах - най-добре на 3 май", коментира Борисов.

"Една от най-важните теми за държавата е председателството, затова предложихме най-конструктивното да се обединим по тази тема, отговорът го чухме преди час, каква конструктивна опозиция. Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите започва да се говори кога и как ще има нови и ще има избори. Благодаря на Радев, че проявява в това отношение разбиране, защото за тези няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът да управляваш", каза още Борисов след срещата на "Дондуков"2.
 

БГНЕС


"Просто сме длъжни да бъдем отговорни. В президентството има здравомислещи хора и с обши усилия може тези забатачени неща през годините да ги оправим. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем", изтъкна още Борисов.
БГНЕС, БТА