/ БГНЕС
ГЕРБ подозират, че в изказванията на Корнелия Нинова, включително днес пред национална медия, има ревност, завист и опит на опозицията да противопостави чужденци и български граждани.

Това обявиха на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев и Данаил Кирилов, председател на правната комисия в НС. Радев отрече обвиненията на левицата, че ГЕРБ и правителството са абдикирали от сигурността в страната. По-рано днес лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че министърът на вътрешните работи трябва да подаде оставка, заради всички скандали в сектор сигурност.

Критиките пречат на работата на полицаите, смята Валентин Радев

Валентин Радев обясни, че критиките на социалистите не са основателни. „Нинова казва, че МВР, изобщо ГЕРБ се оттегля от сигурността. Когато ГЕРБ идва, слага правила, подчерта вътрешният министър.

Крум Зарков: От ГЕРБ са гении - 10 години са на власт и все са виновни стари правителства
 
"Нинова твърди, че сме щели да назначаваме 6000 нови полицаи в страната. Сега го чуваме това, няма такова нещо. Дословно сме написали в управленската си програма, да чуе г-жа Нинова, полицейско присъствие във всяко населено място, териториално преразпределение на кадровия ресурс с цел увеличаване на униформения полицейски състав в малките населени места чрез назначаване на поне 1000 нови служители на полицията и жандармерията", каза Валентин Радев.

Валентин Радев
БГНЕС

По негови думи до този момент МВР е назначило около 1700 нови служители, а напусналите системата са към 600.

Вотът на недоверие е в услуга на управляващите, щял да стегне редиците

"Тя казва, че ГЕРБ се оттегля от сигурността. Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че като идва ГЕРБ слага правила. Ние създадохме четирите закона за всички служби", каза още вътрешният министър.

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“
 
Ако искат да ни критикуват, ще бъде само повод да кажем добрите неща, които сме направили, отсече в заключение той.