/ БГНЕС, архив
От ГЕРБ са гениални - 10 години са на власт и все са им виновни старите правителства. Така зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира мненията, които се чуха от управляващата партия за внесения от левицата вот на недоверие.

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“

Някои депутати от ГРЕБ изтъкнаха, че проблеми, които има държавата в сектор "Сигурност", се дължат на тежкото наследство, оставено от правителството на Орешарски.

"Ние чуваме тези обвинения по повод на всяка критика. Винаги са виновни предишните, но ако това е така, те трябваше да излязат пред хората по време на кампания и да кажат проблемите, а не да изписват страници с мерки. Помните ли обещанието за полицай във всяко село и за 6000 нови служители на МВР? Това не се случи, БСП ли е виновно?", каза Зарков в предаването "Седмицата" по Дарик.

Вотът на недоверие е в услуга на управляващите, щял да стегне редиците

"Да обяснят защо мерките им не са проработили и какво ще направят. Останалото е прехвърляне на топката", допълни той.

"Надявам се това правителство да падне", каза още социалистът. Той посочи, че аргументите на БСП за вота на недоверие са обяснени подробно в 18 страници. "Особено акцентираме върху проблемите с битовата престъпност, убийствата, бегълците от затворите, неразкритите престъпления", каза Зарков. Той бе категоричен, че на този етап правителството не може да осигури сигурността на гражданите.

ДПС ще подкрепят вота на недоверие. „Воля“ не виждат сериозни доводи

Според него ситуацията е сериозна и в сектор "Отбрана". "Въпреки многократно поеманите ангажименти, правителството няма ясен план и визия как да се справи с драматичната обстановка на Въоръжените сили, както в материален, така и в социален аспект", посочи той.