/ БГНЕС
БСП внесе в деловодството на парламента искане за вот на недоверие към правителството.  Вотът е на тема "Сигурност" и е подписан от всички 80 народни представители от парламентарната група.

БСП внася вот на недоверие към правителството

несохме необходимите подписи за вот на недоверие към правителството на Борисов", каза Елена Йончева от левицата и обясни, че мотивите за вота черпели от Конституцията на страната: "Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на Република България".

БСП вот
БГНЕС

Цветанов: Право на опозицията е да иска вот на недоверие, чакам с нетърпение мотивите

"Очевидно е за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение и поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, опасно е за България и трябва да си ходи", каза Йончева.

Тя заяви, че мотивите за вота са подробни, като ги обобщи пред журналисти: "Мотивите са пълен провал на работата на МС за работата МВР, пълен провал в осигуряване на националната сигурност, както и провал в работа на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ".

ДПС ще подкрепят вота на недоверие. „Воля“ не виждат сериозни доводи