/ БГНЕС
БСП внася вот на недоверие към правителството
97759
БСП внася вот на недоверие към правителството
  • БСП внася вот на недоверие към правителството
БСП внася вот на недоверие заради провала на кабинета в сфера "сигурност" и несправянето на МВР с престъпността. Решението е взето на заседание на ръководството на партията. От ГЕРБ реагираха малко по-късно, като видяха в това действие опит за изостряне на напрежението.

Случващото се през последните месеци преминава всякакви граници и хората не се чувстват сигурно у нас, смятат социалистите. Освен това – започваме да си припомняме мутренските времена. И още от обвиненията на Драгомир Стойнев от левицата: "Няма сфера, в която това правителство да се справя, но отчитаме, че това, което се случи в последните дни, вече отговаря на едно обществено негодувание, че в тази държава не можеш да живееш спокойно. Дори оставям настрана малките населени места. Спомнете си, че ГЕРБ обеща полицаи във всяко село. Почти нищо не се е случило от тяхната предизборна програма в сектор "сигурност", напротив изключително много се влошава ситуацията".

Драгомир Стойнев БСП
БГНЕС

 
"Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София, през летище София влизат граждани, които въобще не са и проверявани, а същевременно искаме да бъдем членки на Шенген. За последните случаи в Ботевград мисля, че всички знаем как правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в Република България", посочи още Драгомир Стойнев.

Два часа по-късно дойде и задочният отговор на управляващите. Лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов заяви, БСП нямат морално право да говорят по темата: "Когато беше първият управленски мандат на премиера Борисов колко бяха отвличанията, убийствата и какви бяха нивата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото ръководство на тогавашното управление на БСП".

В подкрепа на Цветанов се изяви и лидерът на "Атака" Волен Сидеров: "Аз там не видях конкретни аргументи за вот на недоверие, имаше общи приказки, поезия в проза, общо взето".

БСП ще внесат вота на недоверие сами, без да търсят подкрепата на ДПС.


Припомняме случаите, за които говори Стойнев:


Простреляха служител на НАП в София (ВИДЕО)

На Летище София: Пътници от Франция влязоха в България без проверка

Среднощен екшън: Затворникът беглец Пелов бе убит при престрелка (ОБЗОР)

Убиха бизнесмен в София (СНИМКИ)