/ iStock/Getty Images
Очаква се застудяване в четвъртък и петък
Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, а минималните - между 0 и 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличи, но все още валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

iStock/Getty Images


Над планините облачността ще е значителна, но все още без валежи. Ще духа до умерен, по билата - силен, вятър от запад-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд, в планините - от сняг.

В четвъртък и в петък ще бъде предимно облачно, с по-съществени валежи през първия ден, главно - в западната половина от страната. С умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър, понижението на температурите ще продължи и във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. През втория ден валежите ще са слаби. Облачността от запад временно ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа умерен север-североизточен вятър. Минимални температури - между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 5 и 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА