В програмите на кандидатите за кмет на София фигурират приоритетите, по които ние вече работим и искаме да доразвиваме през следващите години. Един от тях е дигитализацията. Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса. Това каза пред NOVA кметът на София и кандидат за четвърти мандат на поста Йорданка Фандъкова.

ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава изборното законодателство

„За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа”, каза още градоначалникът.

Манолова: По-честно е Фандъкова да излезе в отпуск

Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип. „Новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и да ги реализират. Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите 10 години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред”, поясни Фандъкова.
Тя коментира и проблемите, свързани с някои от ремонтите в града.

Жители на „Горубляне“ отново протестират на „Цариградско шосе“ в София (СНИМКИ)

„Аз съм кметът, налагал на-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството, за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи”, поясни Фандъкова. И подчерта, че при стотиците изпълнени обекти „никой не може да гарантира, че при всичките тези ремонти няма да има изкривена плочка или некачествен асфалт”.

Първи сблъсък между Манолова и Фандъкова за сметосъбирането в София (ОБЗОР)

Кметицата е категорична, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи. И информира, че в края на октомври приключат строителните работи по още една отсечка от 8 км – от „Красно село” до „Подуяне”. Вече се проектирали и други части от подземната железница, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране.

Фандъкова: Мога да покажа на Манолова една по една новите 100 детски градини

В края на този месец пък ще започне доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, обяви още градоначалникът.

Предстои оформянето и на т.нар. „зелен ринг” – линейни паркове по трасето на старите жп линии.
nova.bg