/ БГНЕС
По-честно е Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск. Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение, коментира кандидатът за кмет на София Мая Манолова при внасянето на писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и информационен център за нуждите на кампанията ѝ за нов градоначалник на столицата.

Дариткова: Манолова обича да се прави на жертва на статуквото

В ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да постави информационните материали за кампанията си, допълни Манолова.

"Може би Фандъкова иска да си завърши поръчките за сметосъбирането в София. Защото договорът с фирмите изтича догодина, а процедурата за избор се провежда сега. Това ни обрича на още от същото - мръсна и прашна София", каза още кандидатът за столичен кмет.

По думите на Манолова парите за сметосъбиращите фирми растат, а столицата не става по-чиста.

Първи сблъсък между Манолова и Фандъкова за сметосъбирането в София (ОБЗОР)

"Не виждам изпълнение на обещанието от 2016 да бъде подкрепено, стабилизирано общинското дружество за чистота. Оправданието, че, видите ли, може да има съдебно обжалване, е съшито с бели конци. В договорите, които в момента почистват, има клаузи, че те го правят до избора на други фирми", заяви още Манолова.