/ БГНЕС
"Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото. Нейното намерение да се кандидатира за кмет на София е било замислено, защото преди 6 месеца е трябвало да си смени адресната регистрация, за да изпълни условията на закона", това заяви пред бТВ председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Вежди Рашидов: София няма нужда от експерименти

Дариткова обясни, че е очаквала кандидатурата на Манолова. Според нея кандидатът за кмет на Столична община има сериозна политическа биография и е възродила институцията на омбудсмана.

Мая Манолова: Битката за кмет на София ще бъде агресивна и пълна с компромати

"Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна, ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме й давали възможности да представи инициативите си", допълни Дариткова.

Фандъкова: Мога да покажа на Манолова една по една новите 100 детски градини

Дано Манолова бъде малко по-искрена с гражданите, защото гражданите усещат неискреността в политическото поведение и това може да й изиграе лоша шега, уточни Дариткова.

Ако искаме да спечелим доверието на хората и да възстановим доверието в Народното събрание, трябва да преминем в друг стил на поведение, убедена е Дариткова. Всички ние имаме ангажимент да крепим доверието в Народното събрание, а това ще стане убедително, когато между институциите има искрен диалог, каза още Дариткова.