ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава изборното законодателство 
ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава изборното законодателство  / ГЕРБ
От столичната организация на ГЕРБ излязоха с позиция, в която категорично се противопоставят на изказване на кандидата за кмет на София Мая Манолова, която по-рано днес настоя действащият кмет на София Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск до старта на предизборната кампания. От ГЕРБ-София заявяват, че Манолова не познава изборното законодателство и принципите за провеждане на кампания. 

"От ГЕРБ-София бихме искали да напомним на г-жа Мая Манолова следното:

1. Г-жа Йорданка Фандъкова е законно избран и действащ кмет на София. Към момента тя продължава да изпълнява задълженията си като кмет на столицата.

Манолова: По-честно е Фандъкова да излезе в отпуск

2. Предизборната кампания съгласно законодателството започва един месец преди датата на местните избори. След като бъде официално регистрирана като кандидат за кмет на София г-жа Фандъкова ще излезе в отпуск за периода на предизборната кампания. Трябва ли работата на Столична община да бъде преустановена и да се създават затруднения пред гражданите, за да води безпроблемно един от кандидатите за кмет на София своята кампания?
ГЕРБ-София категорично не приема опитите за провокации от страна на кандидат, който би следвало добре да познава законодателството и принципите за провеждане на предизборна кампания.

Първи сблъсък между Манолова и Фандъкова за сметосъбирането в София (ОБЗОР)

Напомняме на г-жа Мая Манолова, че тя е взела лично решение да подаде оставка като омбудсман, за да започне кампанията си по-рано и в разрез със законодателството", се казва също в позицията на ГЕРБ-София".