Седем деца, ранени при катастрофата на сръбски автобус снощи на магистрала „Тракия“, отпътуваха с пет реанимобила за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Калотина". Децата са в добро състояние и могат да бъдат транспортирани до българо-сръбската граница, където ще бъдат предадени на здравните служби на република Сърбия.

В Университетската болница в Стара Загора под медицински грижи остават общо шестима души – трима възрастни и три деца, които са с коремни травми, но в добро общо състояние, коментира пред БТА проф. Йовчо Йовчев.

След тежкия инцидент с автобус на „Тракия“: Транспортират две от ранените деца в „Пирогов“

Областната дирекция на МВР - Стара Загора осигури ескорт на пострадалите.

Превозните средства потеглиха минути след 14:00 часа от Университетската болница в Стара Загора.

След тежкия инцидент със сръбски автобус с деца на магистрала „Тракия“ в неделя привечер в Университетската болница в Стара Загора са настанени 14 души. От тях двама са възрастни, 12 са деца. Като цяло състоянието на децата е стабилно, с изключение на две от тях, които вече са транспортирани към София - в болница "Пирогов".

Междувременно Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Агенцията за закрила на децата, са осигурили двама психолози от Центъра за обществена подкрепа в Стара Загора и преводач за децата, които са настанени в университетската болница в града.

Децата, настанени в хотел в Стара Загора, са в добро състояние и са спокойни. Създадена е организация при необходимост за тях да бъдат осигурени храна и хигиенни материали, се посочва още в съобщението на МТСП.