Екип от следователи от Националната следствена служба заминават за мястото на инцидента
Тежка катастрофа с автобус, превозващ деца, на магистрала „Тракия“ в близост до Стара Загора.

Автобусът е със сръбска регистрация. Инцидентът е станал около 20.30 ч. на 217 км на магистралата в посока София, съобщиха от МВР.

По първоначална информация 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние.

В Университетската болница в Стара Загора са приети 17 деца. Това съобщи за БТА директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, те отиват на скенер за доуточняване на диагнозата, каза д-р Йовчев. По думите му има един мъж, с необходимост от ампутация на долен крайник.

БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пътува към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", Стара Загора.

Превозното средство се е обърнало на една страна в канавката, а десетки метри от мокрия банкет са изровени. Децата се прибирали към Белград. Те са били на българското Черноморие за участие във фолклорен фестивал, разказа пътник в автобуса.

БГНЕС

Близо 50 души е имало в катастрофиралия автобус, съобщиха за БТА от МВР. По първоначални данни по списък в превозното средство са записани 48 пътника. 
Към този час всички са отведени в медицински заведения.

Станев заяви, че все още не може да коментира причините за катастрофата. Ясно е само, че настилката на магистралата е била мокра.

БГНЕС

На мястото са пристигнали линейки, пет екипа на пожарната и пет на МВР.  Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

Незабавно са се отзовали линейки от филиалите на ЦСМП в Сливен и Стара Загора. На място е извършена оценка на състоянието на пострадалите и хората, при които е установена необходимост от болнично лечение, веднага са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болнични условия.

БГНЕС

Свидетел на случилото се, които е помагал на пътниците в автобуса, каза за NOVA, че всички качени в линейките са били в съзнание. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

Поне две деца са тежко ранени при катастрофата, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя допълни, че продължава проверка колко пътници е имало в автобуса.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент. Това съобщиха от прокуратурата. На място разследващите ще започнат още тази нощ следствените действия във връзка с катастрофиралия автобус със сръбски граждани.

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при  пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Движението в района е силно затруднено.