Малко преди президентските избори наесен, се появи нов кандидат за президент. Това е екс водещата Цвета Кирилова, която смята да влезе в битката за „Дондуков 2“.

През последните години тя е познато лице, като председател на сдружение "Азбукари".

Относно своята кандидатура Цвета обясни,
че още преди години Ванга е предсказала, че светла жена ще промени България. Кирилова разясни, че кандидатурата й е: "Плод на дългогодишна практика с много сериозен екип, който застана зад сдружение "Азбукари". В момента подготвяме инициативен комитет, който застава зад мен. Те ме мотивираха и насърчиха, за да тръгна в тази посока. Знам рисковете и че съм в обектива на вниманието на цялата българска общественост. Знам накъде отивам и какво искам да постигна", каза тя в интервю пред NOVA.

Тя заяви, че има нужните качества, защото притежава 10-годишен опит, където е "управлявала неправителствена организация, която работи в гражданския сектор. Имам опит с различни проекти в разнообразни области - образователна и социална".

Завършила е "Управление на масовите комуникации, а в момента изучава "Национална сигурност и отбрана" във военната академия „Г. С. Раковски“. Все още е неомъжена, според думите й, заради "огромното отделено време на телевизията".

"Няма да допусна по никакъв начин осмиване на моята кандидатура,
защото знам коя съм и къде отивам", заяви Кирилова.

Тя вече е избрала и вицепрезидент, като не издава име, но за него казва само, че: „Той е човек с много високо образование и с познание в геополитиката. Ще завладее сърцата на обществото“.

Относно очакваната бежанска вълна, която ще навлезе и в България, тя смята, че: „Трябва да ги регистрираме и те да влязат в информационния масив на ЕС".

 
NOVA