/ Правителствена информационна служба
За мен нещата минаха границата, когато българският президент размахваше юмрук и призоваваше някой да бъде изметен. Никога не бих си позволил подобно нещо по отношение на когото и да било. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по БНТ.

"При демокрацията винаги има доволни и недоволни групи. Позицията на правителството е, че няма нужда от оставки. Аз се опитвам да чуя всеки вопъл, всеки въпрос и всяко искане, което идва от площада, доколкото ми е възможно.

"Няма нито едно искане, което да е неадекватно", категоричен е той.

"И за искам повече справедливост. Въпросът е, че справедливостта се гарантира не само от личности, а и от норми, правила и институции. И тук въпросът е по-големите или по-малките фини настройки на целия институционален ред - дали трябва да се рестартира демокрацията, защото очевидно, че има някакви дефекти в България. Щом има групи от чудесни млади хора, които се чувстват непредставени, щом има усещане за дефицит на справедливост, очевидно нещо трябва за се промени", отбеляза вицепремиерът.

Щом хората искат промяна, тя трябва да се случи. Но това няма как да стане за 15-20 минути. Трябва да има разговор, а такъв не се случва. Ако някой поиска разговор с мен, веднага ще го получи. Никой не ни е търсил за диалог", разкри Дончев.

Дончев направи коментар по повод изтеклия вчера запис, в който се чува глас, преписван на премиера Бойко Борисов. "В края на 2018 г. много пъти сме говорили и спорили с министър-председателя в рамките на бюджетната процедура. Възможно е да сме водели подобен разговор. Лично аз не си спомням.", заяви той.

По-големият проблем е защо системно се записва и подслушва министър-председателя, продължи Дончев. Той каза още, че времето ще покаже кой е направил и използва тези компромати.
БНТ