Зам. министър-председателят Томислав Дончев коментира казуса „Банов“, малко преди да бъде изслушан от парламентарната комисия по европейските фондове.
 
„Подписах писмо до управляващия орган, до одиторите, до дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите, че искам проектът за Ларгото да бъде проверен - всички разходи, документация и проверка на място, за да видим дали в него има нередности“, каза Дончев, предаде БГНЕС.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов
 
Той подчерта, че не работи лековато и не може да се довери само на твърденията, които Елена Йончева от БСП изнесе и увери, че отговорните институции ще си свършат работата.
 
„Политическият ми коментар. В тази система, където има много пари, които трябва да се разходват в полза на обществото винаги е имало опити за натиск. Въпрос на мъжкарско поведение е да не им се поддаваш. Много не ми се иска парламентът да участва в тези форми на натиск“, подчерта той.

Боил Банов: От четири години съм рекетиран с този запис
 
На журналистически въпрос, че министърът на културата Боил Банов е отрекъл да е искал опрощаване на 700 000 лв., Дончев каза, че Банов е показал документи с подпис на министъра тогава, искова молба до съда да бъдат търсени въпросните пари като неустойка от фирмата.

Вежди Рашидов: Още тогава съм пратил случая с „Ларгото“ на съд
 
Това изключва всякаква хипотеза някой да е бил корумпиран. Щом гониш някой в съда и търсиш да си прибереш неустойката, как може, образно да си в завера с него“, заяви Дончев и добави, че скоро ще стане ясно дали има нещо нередно в този проект.

Всички новини по темата можете да прочетете тук
БГНЕС