/ БГНЕС
Десислава Иванчева два пъти се срещала с Ваклин
97117
Десислава Иванчева два пъти се срещала с Ваклин
  • Десислава Иванчева два пъти се срещала с Ваклин
Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се е срещала два пъти с инвеститора Александър Ваклин, но „дори не се сещала кой е този образ”. Това обясни самата тя преди началото на заседанието на Апелативния специализиран съд.

По думите й не са му поставяни никакви условия, освен че са сключили договорка той да финансира изграждането на детска площадка в квартала. Заместничката на Иванчева Биляна Петрова пък заяви, че понякога имало забавяне на преписки за строеж, но не умишлено, а поради недостиг на хора.

Съдът решава ще остане ли Иванчева за постоянно в ареста

Днес трябва да стане ясно дали тя и заместничката ѝ Биляна Петрова, както и предшественикът ѝ на поста Петко Дюлгеров ще останат в ареста. Тримата бяха задържани миналата седмица. Иванчева е привлечена като обвиняема за вземане на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров са сочени за нейни помагачи. Сигнал срещу Иванчева подал предприемачът Александър Ваклин, стана ясно миналата седмица.
 
 

Кметицата на “Младост” Десислава Иванчева пред съда

Публикувахте от Новините на NOVA в 25 април 2018 г.


Прецизирани са обвиненията срещу Иванчева и Дюлгеров

Преди началото на днешното заседание кметът на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова говориха пред журналисти, въпреки че по думите им имали забрана от прокурора.
 
Иванчева потвърди, че се е срещала с Александър Ваклин два пъти - единият път в общината, когато се разбрали бизнесменът да финансира изграждането на детска площадка. Кметицата обясни, че винаги е приемала идеята за детски площадки, но не е поставяла условия на инвеститора. От думите й се разбра, че другата среща била в началото на мандата й. В същото време Иванчева каза и че не си спомня “образа” Ваклин.

Вторият път - някога в началото на мандата й.
Същевременно Иванчева каза, че не се сещала „кой е този образ”, но отрече да го е срещала където и да е другаде.

Разкриха подробности около разследването за кмета на „Младост“

Според Иванчева и Петрова някои преписки за строителство наистина се бавели, но не умишлено, а защото трябвало да се извършват проверки, а хората не достигали.

Кметът подчерта, че община “Младост” не е пощенска кутия, но призна, че преписката на Ваклин не е била пусната в срок. Зам.-кметицата на района Биляна Петрова пък обясни, че преписката не е била нищо по-различно от останалите. По част от преписките имало пропуски. 

Иванчева каза, че се познава с бившия кмет на район “Младост” Петко Дюлгеров, защото е ходил в общината да се вижда с бившите си колеги.
 

бележка
Алекнадра Димитрова