/ БТА
С обща снимка пред сградата на парламента завърши първото заседание на 46-ото Народно събрание. В предходния парламент традиционната фотография не беше направена.
 

НС
Георги Димитров


ГЕРБ ще бъде опозиция на управлението, което и да е то

НС
Георги Димитров


От общата снимка обаче отсъстваха депутатите от ГЕРБ-СДС. От парламентарната група заявиха за DarikNews.bg, че решението да не се снимат с колегите си е взето спонтанно. "Не можем да застанем и да се снимаме до хора, които ни наричат мутри", обясниха от там.

Мая Манолова: Ние идваме, за да изгоним мутрите от държавата

НС
Георги Димитров

НС
Георги Димитров

По време на изказването си при откриването на 46-ото НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, обяви, че те ще са в ролята на опозиция.

НС
Георги Димитров


Ива Митева отново е председател на Народното събрание

НС
Георги Димитров


Въпреки присъствието на председателя на Народното събрание Ива Митева най-отпред на снимката, групата на ИТН също отсъства от общата фотография.

Малко преди това тя обяви намерение да предложи отмяна на лятната ваканция на депутатите. Тя припомни, че и при срещите ѝ с избирателите е заявявала нееднократно, че ИТН ще внесе такова предложение. "На Председателски съвет ще поставя въпроса за отмяната на лятната ваканция. След като толкова дълго време нямаше парламент, не е редно народните представители да гласуват такава, но отново е въпрос на приемане на решение", заяви още Ива Митева.