/ БГНЕС
Ден трети: Протестиращи отново искаха оставката на Симеонов
99387
Ден трети: Протестиращи отново искаха оставката на Симеонов
  • Ден трети: Протестиращи отново искаха оставката на Симеонов
Майки от "Системата ни убива" и граждани за трета поредна вечер излязоха на протест пред сградата на Министерски съвет с искане вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.
 
По-рано днес той се извини "на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени" от телевизионното му изказване от преди дни. В него той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени с уж болни деца". Изказването му дойде след извънреден коалиционен съвет на трите партии в управлението.

След коалиционна среща на Обединените патриоти: Валери Симеонов няма да подаде оставка

Ден трети на протести за оставката на Валери Симеонов
БГНЕС

Извинението му обаче не прекрати протестите и за трета вечер десетки протестиращи викаха "Оставка" под прозорците на Министерски съвет. Те отново заявиха, че ще излизат всяка вечер на протест, докато вицепремиерът не подаде оставка.
 
Събралите се първоначално бяха около 150 души. Броят на протестиращите, дошли да подкрепят майките обаче нарасна след 19 часа до около 500 души. С това протестът премина в шествие, което се оправи към сградата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на ул. "Раковски". Докато шествието преминаваше по "Раковски", страничните улички бяха отцепени, както и самият бул. "Дондуков", което предизвика задръствания.

Валери Симеонов: Поднасям своите извинения на всички обидени (ВИДЕО)

Ден трети на протести за оставката на Валери Симеонов
БГНЕС

Пред сградата на НФСБ протестиращите отново скандираха за оставка и "Валери, вън!" и замерваха сградата с ролки тоалетна хартия, които след края на проявата бяха почистени от самите тях. Засилено бе полицейското присъствие в района, макар протестът и шествието да преминаха без напрежение или безредици.

За утре отново се предвижда протест с начален час 17.30 ч.