/ БГНЕС, архив
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поздрави съгражданите си с 24 май и специално подчерта ролята на учителите през дните на карантина заради пандемията.

"Бих искала да изразя благодарност към всички образователни институции и към всички учители, които се грижат децата ни да продължават да получават знания, независимо, че се намираме в безпрецедентна ситуация на пандемия. В условията на криза и карантина те извършиха подвиг с въвеждането на дистанционното обучение, реагираха оперативно и адекватно, проявиха най-висока степен на отговорност към децата ни. Благодаря Ви, за труда и отдадеността! Отново доказахте, че учителската професия е мисия и никой не може да Ви отклони от нея", обърна се към педагозите д-р Дариткова от профила си в социалната мрежа.

"Честит ден на славянската писменост, просвета и култура! В деня на светите братя Кирил и Методий с гордост почитаме делото им. То е увековечено и ще пребъде, докато пишем и четем на български, докато творим и почитаме културата си", поздрави тя за празника.