Дадоха на съд Стефан Станев за убийството на Виола Николова

/ ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинението срещу Стефан Станев, за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова на 23 юни в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
 
Стефан, който уби Виола, влязъл в клиника с психотичен епизод, отключен от наркотици

В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорна биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и други.
 
Според психиатричната експертиза Станев страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. В нея се казва обаче, че в момента на извършване на престъплението той е бил психически годен и е разбирал значението на постъпките си.
 
Проговори бившата съпруга на Стефан, който зверски уби приятелката си

В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с "особена жестокост", като той е проявил "изключителна ярост и ожесточеност" към жертвата.
 
Проверяват прокурори, отказали разследване срещу убиеца на Виола

Смъртта е била причинена чрез множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи, обясняват от прокуратурата.
 
Стефан Станев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".