/ Thinkstock/Getty Images
Софийският градски съд изпрати в психиатрия Стефан Станев, обвинен в жестокото убийство на 29-годишната Виола Николова миналия месец.
 
По искане на прокуратурата Станев ще престои за 30 дни в психиатричното отделение на болницата към затвора в Ловеч. Там ще му бъдат направени изследвания, които да установят дали е бил вменяем в момента на убийството.

Полицаи с години стаж потресени от убийството на жена в София

Искането идва, след като прокуратурата се е сдобила с документи, според които Станев е бил лекуван от биполярно афективно разстройство - състояние, което се характеризира с пристъпи и разстройство на съзнанието.

 
Стефан, който уби Виола, влязъл в клиника с психотичен епизод, отключен от наркотици

Адвокатът му Ивайло Юруков добави, че клиентът му е страдал и от безсъние. Предвид тези факти, сериозността на престъплението, както и дългогодишната употреба на наркотици от страна на Станев, съдът постанови той да бъде настанен за изследвания до окончателното изясняване на състоянието му.

 
Проверяват прокурори, отказали разследване срещу убиеца на Виола

На 23 юни в столицата Стефан Станев преби до смърт със стик за голф приятелката си Виола Николова, след което я наръга многократно с нож.
 
Станев бе заловен на следващия ден в Созопол, като по пътя пребил момче, което качил на стоп. Станев не се е разкаял за стореното.