"Не се чувствам престъпник. Над шест пъти са ме крали. Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това. Аз не съм убиец, аз не искам и не съм искал това да става", каза на излизане от ареста д-р Иван Димитров. Той е обвинен за убийството на крадец в Пловдив и бе освободен срещу мярка за неотклонение "подписка". "Не съм убиец, аз съм лекар", допълни Димитров, цитиран от NOVA.
 
Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров

По-рано през деня от прокуратурата изнесоха подробности по случая. Стана ясно, че  миналата седмица сблъсъкът между обвиняемия доктор и крадеца всъщност не е станал в дома на лекаря, а пред гаража му, в двора на кооперацията, в която живеел.
 
Освен това съпругата и двете деца на обвинения медик не са били в дома им по време на престъплението, каквито информации имаше по-рано. Те са били в къщата на близките си в село Крумово, тъй като апартаментът им е бил в ремонт.

Мащабна подкрепа за пловдивския лекар (ВИДЕО)

Според изнесената информация на прокуратурата и след разпитите на 15 свидетели, става ясно, че доктор Иван Димитров е наблюдавал в продължение на 30 минути кражбата от гаража му. Стрелял е от упор в Плъха с незаконно притежаван пистолет Валтер.

След като е застрелял крадеца, д-р Димитров се е обадил на свой приятел, когото е помолил да прикрият уликите от местопрестъплението. Обадил се е и на друг приятел, когото е помолил да скрие оръжието, което и до момента не е намерено. Д-р Димитров не се е обадил да сигнализира за кражбата, нито след това е потърсил помощ на телефон 112, казват разследващите.
 
Убитият в Пловдив мъж е осъждан за кражби

От разкритията на държавното обвинение става ясно още, че у убития Жоро Джевизов-Плъха е намерен нож, който обаче не е бил използван. Все още не става ясно тогава откъде е раната по крака на доктора. Вероятно може да е от металната тръба, която крадецът е хвърлил по него, след като докторът е стрелял.