/ nova.bg
Укрилият се в Дубай е плащал с 10 млн. повече на старите собственици на NOVA, но не се е оплакал от рекет, отбеляза бизнесменът
Васил Божков е давал много повече пари за реклама в NOVA при предишните собственици на телевизията. Тогава обаче той не се е оплакал, че е рекетиран. А сега го твърди за много по-малка сума, констатира в коментар в личния си профил във Фейсбук бизнесменът Цветомир Найденов по повод "паметната записка", публикувана сутринта от обвиняемия хазартен бос.

Кирил Домусчиев: NOVA ще сезира КЗК за договора на bTV със Спортния тотализатор


"Да помислим малко трезво : Черепа е плащал на Шведите в НОВА по 30 млн годишно за реклама ( заедно с тези 5 на Дидие примерно). Такаааа, идват новите собственици, сядат, договарят се за същата реклама да плаща 20 млн и сега Черепа казва, че е рекетиран??? Защо? Сигурно НОВА ТВ трябва да плаща на Черепа, че го рекламира", коментира Найденов. В друг пост той се възмущава: "Договорка между две частни фирми за реклама и при спазване законите на Република България се изкарва като рекет, като само преди година си плащал за същата реклама с 30 % повече .... ".



Цветомир Найденов, който е и основен свидетел по второто разследване за участието на Божков в ОПГ за насилствени действия, открива в текста на огласената от обвиняемия хазартен бос бележка доказателство, че е бил на мушката му. Именно за това е и сигналът му, подаден преди месеци в прокуратурата - за заплаха с убийство за него и брат му. 



"Заплахата за убийство е доказана с подписа на Черепа. Готово! Елементарно, Уотсън! Точка Втора е брутално доказателство , че Черепа ни е готвел ликвидиране като Велев и Динов. Череп, май пак не съобрази как се изложи!", пише в профила си Цветомир Найденов.

И прави заключението, че ако Божков си е плащал редовно данъците, е нямало да може да си позволи нито частен самолет, нито издръжката на "Левски", нито да плаща за протести у нас.