Премиерът разобличи бТВ, че задава въпросите от името на хазартния бос
Премиерът Бойко Борисов изригна по темата с акциите на ПФК "Левски", като обяви, че това е подигравка и целта е ясна, но той няма да влезе в тази игра. Ценните книжа му бяха джиросани от обвиняемия Георги Попов, който се укрива в Дубай заедно с Васил Божков, а Сашо Диков устрои публична сценка как носи пратката в Министерския съвет. Борисов не прие Диков, отказа да приеме акциите и по време на инспекцията на интерконектора България-Гърция за първи път коментира темата.

"Божков не ме касае. Не искам да се замесвам в тази тема. Има повдигнати обвинения. Преди това той беше бизнесмен и сме се срещали като с всеки бизнесмен. Когато неговите съдружници изнесоха тези сигнали, видяхте, че органите си действат. Мен повече по никакъв начин не ме касае", отсече Борисов.

Цветомир Найденов: Явно бТВ е под влиянието на Божков

Той разобличи бТВ, че задава въпросите от името на хазартния бос и му дава трибуна, след като по темата го разпитваше предимно репортерката на телевизията, включила по-рано сутринта другия обвиняем в Дубай с акциите на "Левски" - дясната ръка на Божков - Георги Попов.

"Госпожо, няма на "Божков ТВ" да се хвана на въпросите, извинявам се", отсече Борисов.  Запитан отново за акциите, Борисов пак каза: "Госпожо, Божков тв не ме касае".

Иван Гешев: Божков се подигра с името на Левски и с футболния клуб

"Темата Левски и мен ме вълнува. Дядо ми казваше, че насила може да вземеш от човек, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти със сила, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка. Ясна е целта, по какъв начин и защо", коментира Борисов разигралия се цирк с разнясането на джиросаните акции из София.

"Вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата. Как така, без да ме питате!? Законът го позволява!? Като го позволява, той не ми пречи да кажа „вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас“. Не, не са на мое име. Не знам кой какво подписва някъде. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Пак казвам – все едно утре да ти открия една банкова сметка на теб и да…"

Борисов отказа да приеме акциите на синия клуб

„Не ме интересува, то е направено умишлено. Ако така казва законът, не съм юрист, че да знам, то е направено умишлено, за да не стане. Феновете и почитателите на Левски да търсят този, който го е направил (джиросването на акциите). По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си е позволил да ми джироса акции. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите на мен. Идете при този, който го е направил“, призова Борисов.

Васил Божков показа снимки на есемеси с Vladi Goranov

По повод есемесите, които Божков твърди, че е разменял с Горанов, Борисов каза, че не вижда нищо притеснително в тях, както и че и той е говорил с Божков.

"Преди тези обвинения нямаше никакъв проблем и той беше български бизнесмен. И аз съм говорил с него. Не виждам какво лошо има в това. Говоря и със собствениците на други големи фирми, защото ние работим да има повече бизнес и инвестиции в България", отсече премиерът.

Борисов обясни и, че не е в него пакета акции:

„Те са в Сашо Диков, който ги разнася из София. Нито съм дал съгласие, нито искам да го получавам. Нямам отношение и няма да взема акциите. Не искам и да ви давам възможност отново да се упражнявате на моя гръб. Как по ясно да ви кажа, че нямам отношение, няма желание и няма да го направя (да приема или прехвърля акциите)?“

"Няма юридически казус. От дядо знам, на сила никой не може да ти даде, нито акъл може да ти налее. Ако вие не съзнавате какво е направено и каква е целта, си е за ваша сметка. Няма полезен ход, подиграха се с Левски, на когото искат да дават акциите. Аз няма да участвам в това", категорично заяви министър-председателят.

Домусчиев: Българското първенство няма да е същото без „Левски“

"По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Има повдигнати обвинения. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали непрекъснато в различни съвети и формати".

"Когато неговите съдружници, в неговата къщичка изнесоха информацията и всички тези последствия, задействани от МВР и Прокуратурата дела, се стигна до този казус. Дотук по никакъв начин преди това никой не го е третирал различно от всички останали", допълни Бойко Борисов.
 
 

До този момент се справихме успешно в борбата с коронавируса. Работим активно, за да може около 24 май да пуснем и детските градини и родителите да се върнат на работа. На опозицията ѝ е много неприятно, че се справихме в тази война. Полагаме много усилия – строят се магистрали, газопроводи, в първата тройка сме по икономически растеж в ЕС, не сме теглили заеми. Помагаме на хората и фирмите със стотици милиони – това е моята работа. Акциите на Левски не са на мое име и не са в мен. Нито знам кой какво е подписвал, нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Левскарите трябва да търсят отговорност от тези, които се подиграха с отбора. Аз няма да участвам в това - ясна е целта, по какъв начин и защо. Няма юридически казус, няма правилен ход.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 16 май 2020 г.