Четирима работници са обгазени в Поморие, двама от тях са в кома
Четирима работници са обгазени в Поморие, двама от тях са в кома / DarikNews.bg, архив
Четирима работници са обгазени в Поморие, двама от тях са в кома
54950
Четирима работници са обгазени в Поморие, двама от тях са в кома
  • Четирима работници са обгазени в Поморие, двама от тях са в кома

Четиримата работници са пострадали при инцидент в помпената станция на ВИК - Поморие. Те са настанени в Отделението по реанимация на МБАЛ-Бургас. Състоянието на двама от тях е тежко. 

Четиримата мъже извършвали ремонтни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие. Като вероятна причина за инцидента се смята натрупано голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води. При влизане в помещението работниците били обгазени, като не са успели да излязат на чист въздух и са паднали на земята. Те са транспортирани незабавно с линейки на Филиала на спешна помощ в Поморие.

Най-тежко пострадалият работник е в кома и е на изкуствена белодробна вентилация. Резултатите от направените компютърни томографии сочат наличие на мозъчен и белодробен оток.

В кома е и втори пациент, чието общо състояние също се оценява като тежко. Той е на изкуствена белодробна вентилация, при него данните показват белодробен оток, но не и мозъчен оток, сърдечната му дейност е ритмична.

Другите двама работници, настанени също в реанимацията на областната болница в Бургас, са в тежко общо състояние, но са контактни.

Във Филиала на спешна помощ в Поморие е оказана медицинска помощ на двама служители от регионалната Противопожарна служба, които са пристигнали на място след сигнала за инцидента. След извършени медицински прегледи двамата са освободени.

Други новини от Бургас