/ ThinkStock/Getty Images
Очаква се днес Центърът по хемодиализа във Видин отново да заработи. Той преустанови дейностите в четвъртък, за да бъдат отстранени всички дефекти в болницата.
 
Болни продължават да се диализират с неизправен уред

До днес всички пациенти на хемодиализа от Видин бяха приемани в болницата в Монтана. 180 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за закупуване на живото-поддържаща апаратура, легла и водоочистваща система.
 
Според омбудсмана Мая Манолова центърът има спешна нужда от инвестиция, подмяна на апарати, които са направили необходимите 30 000 часа, подобряване на битовата среда и повишаване на заплатите на хората, които работят в него.
 
3 октомври: Центърът за хемодиализа във Видин спря работа заради авария

Центърът по хемодиализа във Видин е единственият в цялата област. На 1 октомври авария извади извън строя един от апаратите за прочистване на водата.
 
Министър Ананиев разпореди незабавна проверка в центъра по хемодиализа във Видин

В сряда пациент на Центъра за хемодиализа почина, а преди седмица центърът премина на авариен режим заради повреда в медицинската апаратура. Очакват се и резултатите от проверка, която министърът на здравеопазването разпореди заради смъртта на пациент в отделението.