Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / БГНЕС
Иван Гешев не е кандидат за председател на Висшия адвокатски съвет, заяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар на позиция на адвокатската организация.

По-рано днес Висшият адвокатски съвет се обяви срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и поиска от ВСС да прекрати настоящата кандидатура, като насрочи нова процедура за избор на обвинител номер едно.

"Всеки има право на позиция и всяка позиция трябва да бъде уважавана, включително и тази на Висшия адвокатски съвет", заяви още Цацаров. Главният прокурор смята, че в това, че Висшият адвокатски съвет има позиция, няма нищо укорително.

Прокуратурата е "за" да падне съкратеното производство за умишлено убийство

Никой не е казал, че "горното стъпало" е оневинено, а вината е стоварена върху "долното стъпало", заяви главният прокурор Сотир Цацаров по казуса с БНР.

Прокуратурата: Нямало е техническа причина „Хоризонт“ да замлъкне

Държавното обвинение вече обяви, че според резултатите от направената проверка не е имало никаква причина програма „Хоризонт“ да спре излъчване, а затова това прокуратурата се заема с нова, но този път само на действията на техническия директор в националното радио - Пламен Костов.

Светослав Костов пред СЕМ: Няма да допусна политическа пропаганда в БНР (СНИМКИ)

„Категорично не предопределяме вина и наказателна отговорност. Предоставяме факти, установени след 3-дневна проверка“, увери Цацаров.

Той обясни, че на генералния директор на радиото Светослав Костов му е поднесено уведомление за вътрешно-студийна профилактика, но в този документ по никакъв начин не показва, че ще бъде прекъснато радиоразпръскването на територията на цялата страна.

Борисов за протеста пред БНР: Как една партия с една група журналисти протестират заедно?

„Всичко това, което установихме, ще бъде проверявано със средствата на наказателния процес. Предстоят разпити, сравняване на документи, сравняване на информация“, припомни главният прокурор.

Припомняме, че той разпореди проверка на ДАНС, КРС и СЕМ, след като на 13 септември Програма "Хоризонт" замлъкна за 5 часа.