Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС
БСП съветва Борисов какво да каже на Ердоган
96745
БСП съветва Борисов какво да каже на Ердоган
  • БСП съветва Борисов какво да каже на Ердоган
Премиерът Бойко Борисов да заяви на турския президент Реджеп Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо,  поискаха от БСП. На пленума си партията прие декларация, в която се настоява "въпросът за обезщетенията на тракийските българи да бъде поставен пред турската страна на най-високо ниво".
 
Корнелия Нинова: Борисов да постави въпроса за обезщетението на тракийските бежанци пред Ердоган

В редиците на БСП има очаквания за предсрочни парламентарни избори заради според левицата нарастващото напрежение в обществото.
 
Нинова: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос

На закритото си заседания Националният съвет на БСП при декларация за Деня на Тракия - 26 март, в която настояват "справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво".

Проф. Атанас Семов: Не можем да очакваме извинение от Ердоган
 
В документа се казва още, че ролята на страната ни на посредник между Европа и Турция не бива да е за сметка на българския национален интерес. "Изказването на турския президент Ердоган за "душевните граници" до Кърджали е провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България. То е неприемливо. Премиерът Борисов да заяви тази позиция на срещата на 26 март", пише още в декларацията.
 
Юнкер: Очаквам срещата ЕС-Турция със смесени чувства

Депутатът от БСП Красимир Янков
БГНЕС

В редиците на партията има очаквания за предсрочни парламентарни избори. Те зависят от волята на премиера Борисов, но той трябва да се съобрази с натиска на обществото, заяви депутатът Красимир Янков. "Голямото напрежение, което тлее, е във връзка с неравенството, което се задълбочава. В България богатите стават все по-богати, но все по-малко, а бедните, за съжаление, стават все повече и все по-бедни и това правителство не обръща внимание на този голям проблем. Смятам, че това напрежение ще ескалира и Бойко Борисов ще бъде с предсрочно прекратен мандат заради желанието на хората и на обществото. Мисля, че в рамките на тази година на Борисов ще му се наложи да предизвика избори", каза той.
 
 Нинова: Правителството на Борисов отнема европейския образ на България

През май на национално съвещание БСП ще представи визия за България, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в доклада си за актуалната политическа обстановка и задачите пред БСП по време на Пленума на левицата.