Премиерът Бойко Борисов коментира предизборната кампания за местния вот, кондицията на ГЕРБ по места и проблемите на структурите по райони. Той не очаква Йорданка Фандъкова да не стигне до балотаж в изборите в София. „Към този момент не допускам такива възможности. Аз съм практичен човек. Няма такава теория. Голяма е разликата, ще видите. Важно е ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Важно е колегите от патриотичния фронт също да се представят добре.“, каза той в ефира на NOVA.

Министър-председателят заяви, че това е най-евтината кампания на ГЕРБ - без дарения от фирми и физически лица и разказа, че любимата му улица в София е „Граф Игнатиев“. „Граф Игнатиев в сегашния вариант ми е любимата улица. Живеех на Любен Каравелов и помня каква разруха беше. Помня как трамваят тракаше, от Руски паметник го чувах, не че слухът ми е голям, просто толкова тракаше.“, посочи той.

"Ние нямаме такива майстори, които редят паветата. Едно време са били само затворници и трудоваци. В тая тоталитарна, в кавички държава, както говорят, няма кой да чукне павенцето с чукче", коментира още премиерът по повод ремонтите.

Аз тази кампания си направих труда да не я слушам, но помня каква беше Костинбродската афера и лъжите тогава. Още има време, то още е петък. Костинбродската афера я направиха в деня за размисъл, в събота", каза още той.

„Нормално е да омръзнем. Но това е като своя жена или свой мъж - омръзне ти за момент, но после си викаш "По-добро от това няма". Може нещо за момент да ти се види по-русо, по-хубаво. Но след това? Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш“, пошегува се Борисов по адрес на ГЕРБ.

Премиерът категорично отрече да има договорка с представителите на Патриотите – ВМРО, НФСБ и Атака – за отделни градове. „За да съм честен, за Плевен водихме разговор, но моите в ГЕРБ не се съгласиха с ВМРО и те си издигнаха кандидат там“, призна Борисов, но отрече да е имало сделка за Пловдив.

Борисов обаче призна, че някои структури в страната са понесли тежки щети. "Няма да забравя, когато влязох във Велико Търново и видях плакат „Цветановград“. Няколко пъти съм му правил забележки и когато излезе и каза, че никой не може да го накаже, тогава вече нямах избор. Аз съм вярващ човек и знам,че всеки може да бъде наказан, че Бог може да те накаже.“, каза премиерът.

„Това е демокрация. С едни се разделихме, с други ще се разделим. Имаше малко време. Четири месеца след европейските избори и пак сме в избори“, добави той.

Цвета Караянчева води истинска битка с ДПС в Кърджали. Там няма други партии и битката е страховита.“, подчерта премиерът.

„В Ямбол може да има щета, надявам се да нямам, но беше по-хубаво за хората там да видят, че партията е безкомпромисна към някой, който се е помислил за дерибей. По-добре да загубиш, но да запазиш своето лице, заключи Борисов. 

След края на интервюто Борисов си направи снимка за спомен с хигиенистката на телевизията, публикува фотоса във Фейсбук и написа: "Социология".