Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС

„Аз съм премиер и не мога да коментирам решение на български съд. Никога не съм го правил. Всички знаем отговора какъв е, но аз не мога да си позволя да го кажа“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира решението на Софийския апелативен съд за предсрочното освобождаване на осъдения у нас за убийство австралиец Джок Полфрийман, което предизвика вълна от обществено недоволство.

Бойко Борисов
DarikNews.bg


БСП за освободения Полфрийман: Подигравка! Позор! Грозно решение на българския съд

Борисов дойде в парламента, за да вземе участие в петъчния парламентарен контрол и коментира пред журналисти редица теми от вътрешнополитическия живот на страната.

Адвокатът на Полфрийман: Освобождават клиента ми, защото се е поправил (ВИДЕО)

По казуса БНР той припомни, че прокуратурата извършва пълна проверка, а като лидер на ГЕРБ ще разпореди на парламентарната група на партията да се включи в анкетната комисия, чието създаване поискаха от БСП. Нещо повече – пленарната зала да приеме решение, Сметната палата, като най-независим върховен орган, да влезе и да провери цялото управление на БНР досега. Това ще предложа в момента“, каза Борисов.

Журналисти от БНР поискаха СЕМ да смени ръководството

Той увери, че няма нищо общо със скандала и настоя да се изчакат резултатите от проверката на прокуратурата. Заради изтърваната от него реплика „главанаци“, Борисов обясни: „Така ми дойде отвътре, защото действително съм възмутен от това, което са направили“.

Бойко Борисов коментира и случая със задържания на публично място в столицата фоторепортер, заради който МВР се извини. „Това, което сме разпоредили на полицията е винаги да бъде вежлива, внимателна и толерантна“, каза още той.