/ Министерски съвет
Премиерът проведе телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Премиерът поздрави Столтенберг за амбициозния дневен ред на Алианса и за лидерската му роля в процеса на размисъл НАТО 2030, засилващ политическото измерение на организацията.

Борисов разговаря по телефона с испанския премиер Педро Санчес

Българският министър-председател потвърди, че страната ни ще продължи активно да допринася в процеса НАТО 2030 с конкретни предложения и анализи. Премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъдиха също разкритата преди дни група за шпионаж в страната ни, като Столтенберг изрази пълна подкрепа за България.


В телефонен разговор с генералния секретар на NATO Jens Stoltenberg потвърдих, че страната ни ще продължи активно да...

Posted by Boyko Borissov on Monday, 22 March 2021


Важно е НАТО да бъде силно обединено срещу всякакви зловредни дейности в държавите членки на Алианса. „В НАТО всички трябва да сме единни и солидарни един с друг.

Политическата воля за това е от голямо значение“, изтъкна от своя страна премиерът Бойко Борисов и увери Столтенберг, че НАТО винаги може да разчита на съюзническата солидарност на България.

Министър-председателят Борисов добави, че НАТО като най-успешния политико-военен съюз в историята е допълнителен гарант за суверенитета, интегритета и сигурността на България.