15 години бях най-стиснатият, но даде резултат и сега харчим, коментира премиерът
Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция с джипа. Той посети родопския град Лъки заедно с регионалния зам.-министър Николай Нанков и остро реагира на коментара на президента Румен Радев, че по време на пандемия се източват пари от държавния бюджет. 

„Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да каже които пари да спрем. Той казва, че се харчат много пари. Да каже: Борисов спри 15% увеличението на полицаите, увеличението на учителите, спри парите за кметовете. Да каже които пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20? Да спрем АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, да спрем Монтана - Враца - Видин, да спрем АМ "Европа"? Да каже: "Спрете незабавно АМ "Струма". Харчели се пари... Изброих сигурно 5 млрд. лв", ядоса се Борисов.

"Пандемия е. Виждате другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, каза още той.

"Така хвърля едни приказки. Нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали! 15 години бях най-стиснатият в държавата, но това даде резултат и сега харчим повече по време на пандемията", отчете още премиерът. 

Бойко Борисов Дряново
Правителствена информационна служба


Още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов добави, че Комисията ще прецени също колко допълнителни средства ще са необходими за укрепването и на други проблемни места, сред които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница.  
 
„Днес се надявам, както видяхте за Своге – в рамките на часове преведохме  парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно утре сутрин да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, за да са спокойни и сигурни за работата“, изтъкна министър-председателят Борисов.

Премиерът посочи сериозната подкрепа на държавата, така че Лъки да се превърне в прекрасен туристически и промишлен център. Само за инфраструктурата в региона са отпуснати 53 млн.лв. Министър-председателят Борисов отбеляза, че продължава да се работи и по локалните платна на разширения преди две години път между Пловдив и Асеновград. 
 

Бойко Борисов Дряново
Правителствена информационна служба