Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Соцлидерката е задала актуален въпрос за нашия представител в Европрокуратурата
Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в редовния парламентарен контрол, който се провежда всеки петък в Народното събрание. "Виновничката" премиерът да се яви при депутатите е соцлидерката Корнелия Нинова.

Спецсъдът ще гледа делата на Европейската прокуратура

Премиерът ще се качи на парламентарната трибуна точно в 11.00 часа, за да отговори на актуален въпрос на лидера на БСП относно избора на делегирани български прокурори в Европейската прокуратура, която оглави румънката Лаура Кьовеши.

След като започне да функционира, Европейската прокуратура ще има правомощия да разследва престъпления, свързани с измами, корупция, изпиране на пари и трансгранични измами с ДДС, засягащи финансовата сигурност на Съюза.

ЕП и Съветът на ЕС одобриха Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

С промени в НПК пък депутатите вече решиха делата, върху които Европейската прокуратурата работи, да бъдат гледани у нас от Специализирания наказателен съд.

След участието си в парламентарния контрол Борисов ще открие предсрочно новия участък на магистрала "Хемус" от Ябланица до Боаза. 


"Утре е официалното откриване на новия 9,3 км участък от АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза. Изграждането на трасето стартира в края на март м. г. и завърши близо 6 месеца предсрочно, пише премиерът в официалната си страница във фейсбук. 
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 10 октомври 2019 г.
"В отсечката между Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан досега у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип. Това е почти вертикална стена на откоса като в конструкцията й са вложени специални укрепителни мрежи и системи. В строителството на отсечката са положени близо 104 000 тона асфалт, а за осигуряване безопасността на движение са монтирани 40 км мантинели от най-висок клас и 24,5 км предпазни мрежи", пише още той.