"Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Така че тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков, а днес сутринта го е завел", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в петък.

Борисов се отказва от имунитета си: Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване

Борисов коментира и събитията от четвъртък - посещението на Зеленски у нас. "Беше доста забавно. Настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно и именно преглъщайки и его и самовлюбеност показахме, че заедно можем да постигнем успех", заяви той.

По думите му това е голям успех за България. "Още повече когато видяхме срещата при президента Радев. Аз съм убеден, че няма човек в Европа, в Америка, в нашите евроатлантически партньори, където да има съмнение за това колко стабилно България стои зад това семейство и колко нестабилно е стояла преди месеци", допълни Борисов.

Историческа визита: Зеленски се срещна с първите мъже в България

Борисов подчерта, че с ПП-ДБ нямат коалиция, а това се нарича маханизъм за сътрудничество.

Борисов изрази благодарност към президента Зеленски, че се е срещнал с опозиционните партии БСП и ДПС, които по негови думи работиха и помагаха всички тези решения тези дни да се случат.

По темата за обявяването на кандидат за кмет на София от ПП-ДБ Борисов коментира: Това, че обявиха по-рано мисля, че стана ясно какъв кандидат са изкарали. Лидерът на ГЕРБ заяви, че само наблюдава социалните мрежи и не може да даде оценка. "Когато ни дойде време ще си изкараме наш кандидат. "Аз съм съм служил в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят", категоричен бе той.

"Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз", допълни Борисов.