/ Facebook/личен профил
Трябва да се намери обществен консенсус – да спрат да се мразят хората. Споровете между партиите трябва да се водят в парламента и да се решават на избори. Пълна лъжа е, че останалите партии не се разбират. Разбрали са се да държат Румен Радев на власт. Сега ще му актуализират и бюджета, за да може да управлява и да харчи безконтролно.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в Перник.

"Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност? Половин милиард лева отиват за избори – била скъпа демокрацията – скъпа е, но затова се правят всякакви коалиции – на малцинства и прочие", заяви още председателят на ГЕРБ.

Слави Трифонов: Слухът за дългата ръка на ДПС е хвърлен, за да уязвява

Той коментира и интервюто на лидера на ИТН по БНТ.

"Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", каза още Бойко Борисов.

"За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици, и др. Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дена да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство", коментира бившият министър-председател.

И продължи: "Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат „успешното служебно правителство“ – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, - къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?"

"Планът за устойчивост – ако не бяха правили на инат, да беше приет, сега залежава. Отбраната наговори страшни глупости, щели да пращат отбраната на границата – ако заловят бежанци, ще стрелят ли срещу тях? По времето на ГЕРБ имаше нулева миграция", допълни лидерът на ГЕРБ.От „Има такъв народ” искат да отпадне забраната кандидат-депутатите да нямат друго гражданство

"За два месеца нищо не са направили, само искали да правят нови центрове – ще дадат над 360 милиона ей така. Сега САЩ има нужда да се подкрепят афганистанците, които са служили с нас, за няколко месеца – ние сме против нелегалната миграция, не срещу тези, които са ни помагали. И чак сега започнаха да говорят, че трябвало да си говорят и да гледат избирателите. А преди месеци говориха, че щели да изчегъртат първата или втората политическа партия", коментира още Бойко Борисов.
 
БГНЕС