Зад "Има такъв народ" стоят избирателите ни и аз
Партията "Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандат на БСП, каза в в специално интервю за БНТ лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Той допълни, че неговата партия ще отиде на преговори с БСП, защото възпитанието го изисква.

Причините ИТН да не подкрепя правителство, предложено от социалистите е, че БСП е лява формация, тя е партия от статуквото, освен това не е подкрепила ИТН, когато са искали да направят кабинет, посочи Трифонов.

ИТН към Кацаров: Г-н министър, отменете заповедта за противоепидемичните мерки

Съставяне на ново правителство с мандат на БСП е невъзможно. Очевидно отиваме към нови избори, смята той. Според Трифонов най-добре ще бъде изборите да са 2 в 1.

Суверенът така е решил, че всъщност парламентът изглежда така, коментира Трифонов, според него така, както изглежда българското общество, така изглежда и парламентът сега. Той е на мнение, че е необходимо да има мъдрост, морал и смирение. Българските политици все още не са адекватни на това, което представляват желанията на суверена, посочи той.

"Аз съм последователен човек - правя това, което съм казал", заяви още той.

Никой друг не стои зад "Има такъв народ" освен аз и избирателите ни, категоричен е Трифонов. Слухът за дългата ръка на ДПС е хвърлен в публичното пространство, за да уязвява. Когато една лъжа се повтори 100 пъти, започва да звучи като истина - това е целта на тези слухове.

В парламента всички са срещу всички. Всички в следващия парламент трябва да проявят мъдрост и морал, за да може да се решат проблемите с бежанците, COVID и другите кризи.



Кирил Петков и Асен Василев първи дойдоха при "Има такъв народ", за да останат в следващо правителство, заяви Трифонов. Петков искаше Василев да остане министър на финансите, но ние заявихме, че ще изберем подходящ човек, защото постът е много важен, а Василев щеше да получи друг пост.

От „Има такъв народ” искат да отпадне забраната кандидат-депутатите да нямат друго гражданство

Трифонов посочи, че подкрепя следващ мандат на Румен Радев. "Той най-добре изпълва със съдържание представата ми за президент".

Всеки министър трябва да носи на критика, това изисква постът, посочи лидерът на "Има такъв народ".

Българските политици все още не изпълват със съдържание тази дума - твърде много лъжи, твърде много интриги. Има значение какво ще свършиш, а не какво ще обещаеш. Щом е по-важно какво ще обещаеш, значи не са добре нещата. Българските политици не трябва да изглеждат така, смята той.

"Аз осъзнавам отговорността и правя всичко възможно, за да свърша работа", категоричен е той .

Слави Трифонов посочи, че се радва, че го критикуват - това не го дразни, тревожат го други неща. "Ужасавам се от това, че в Афганистан човек, който е разказал виц, е застрелян".

На финала той сподели. "Беше ми много трудно да взема това решение да се занимавам с политика. Не исках да загубя хората около мен. Думата политик беше много негативно натоварена. А и не си се представях в тая роля. Аз не се страхувам от отговорност. Това, което направиха политиците с референдума, ме отврати дълбоко и си казах, че ако не направя нещо по въпроса, то тогава ще бъда като тях, а не ако реша да участвам в политическия живот и направя всичко възможно, което мога. За да си лягам спокойно вечер и да чувствам, че е имало смисъл всичко, което направих, трябва да продължа по този начин".