/ БГНЕС, архив
Състоянието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е стабилно. Тя е прекарала нощта спокойно.

За това информира директорът на болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов. В случай на промяна в състоянието й от лечебното заведение ще информират медиите своевременно. От болницата дават ежедневно информация за лечението на парламентарния председател.

В неделя Цвета Караянчева претърпя пътен инцидент на връщане от Силистра, край Шумен, когато 31-годишна шофьорка се блъсна в колата от кортежа на председателя на НС.

Най-тежко пострада Караянчева, която има травма в областта на рамото, има нараняване и в областта на гръбначния стълб и бе откарана с хеликоптер в бившата правителствена болница, където беше оперирана.

Преди това Караянчева бе прегледана в местната болница, откъдето се свързаха за консултация с директора на "Пирогов" проф. Балтов. По негова препоръка тя трябва да носи специален корсет през следващите няколко седмици заради травмите.
Проф. Балтов за Караянчева: За травмата на гръбначния стълб не е нужна операция, а корсет

Тече и разследване на прокуратурата за това кой е виновен за катастрофата. Засега основната версия за инцидента е отнемане на предимство на пътя. Според експерти, пътничката в колата на НСО е била без колан, за да получи точно такива наранявания.