Бойко Борисов ще участва в парламентарния контрол

Парламентът ще гласува промени в Закона за преминаването и пребиваването на чужди въоръжени сили

/ БГНЕС
Парламентът ще гласува промени в Закона за преминаването и пребиваването на чужди въоръжени сили
Премиерът Бойко Борисов ще участва в петъчния парламентарен контрол с отговор на един въпрос, зададен му от опозицията, предаде БГНЕС.

Борисов ще даде пояснения в отговор на въпрос на депутати от „БСП за България“ относно създаване на Държавна агенция за пътна безопасност.

Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили. След това депутатите ще изслушат министъра на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с проекта за АЕЦ "Белене".

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще отговаря на питане относно позицията на МВнР свързани с груба намеса на сръбските власти в изборите за Национален съвет на българското малцинство. Към нея е зададен и въпрос за отношенията между България и Македония и позицията на Република България за името Северна Македония.

Николина Ангелкова, министър на туризма, ще очертае очакванията за зимния сезон и ще разясни комуникационни кампании за популяризиране на дестинация България.

В парламентарния контрол ще участват също министрите Младен Маринов и Боил Банов.

В началото на пленарния ден народният представител от ГЕРБ Ралица Добрева се върна в парламента на мястото на подалия оставка Ивайло Московски.