Темпераментна публика и глас като кристал – това бе концертът на Лили Иванова в Благоевград, част от националното турне на певицата.



На крака и с бурни аплодисменти Лили Иванова бе посрещната в Благоевград. В началото на концерта звучаха „Без контрол“; „Искам те“; „Този свят е жена“ и други любими песни. 

След песента „Невероятно“, Лили Иванова представи „невероятните“ артисти на сцената с нея – „Ли Оркестра“ в състав Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон), Христо Михалков (бас китара), Росен Ватев (ударни и перкусии) и Иван Йорданов – Чери (китари) и трио „ЛаТиДа“. 

Песента „За тебе бях“ изправи на крака публиката, а любовта, която почитателите изразяваха с бурни аплодисменти и неспирно „Браво“, примата оцени с думите „Браво на вас! Вие сте прекрасна публика! Благодаря!“, след което покани стотиците в зала „Скаптопара“ да пеят заедно с нея.

Последваха непреходните „Свири, щурче“ и „Детелини“. С думите „Нищо друго не ни остана, освен да вдигнем панаирите!“ последва още една от любимите на поколения песни. 



Аплодисментите между хитовете продължаваха сякаш вечно, за да направят преживяването по-дълго, да остане Лили Иванова още на сцената. Това „още“ изригна от стотици като от един на финала на концерта, а наред с бурните ръкопляскания публиката запя „Ветрове“. Емоцията, с която певицата бе приета в Благоевград, върна Лили Иванова и музикантите на бис, за да прозвучи хитът, изпят от примата на българската естрада. 

След първия бис Лили Иванова слезе при публиката, която я посрещна с огромна любов. Почитателите в Благоевград я върнаха отново на бис, а подарък за тях бе песента „Предупреждение“. Преди финала на концерта пред сцената заставаха все повече хора, за да бъдат по-близо до нея, а в края на вечерта Лили Иванова отиде за втори път сред своите почитатели. 

Концертите от националното турне на певицата, продължават. В понеделник, 24 октомври, Сандански посреща Лили Иванова на сцената на Културния дом в южния град.  

БТА

БТА