/ БТА
Концертът на Лили Иванова в Сливен изпълни до краен предел зала „Васил Левски“ петък вечер. Там през 2017 година бе последното участие на певицата в Града под сините камъни.

„Купих билети още през март за моята майка, която обожава Лили Иванова“, сподели пред БТА Стела Петрова, която е решила да подари незабравима емоция на родителите си. Дарина Вълканова, която от години живее в САЩ, но пребиваването в родния Сливен съвпадна с концерта на примата на българската естрада, заяви, че е готова да плати двойна цена, за да се сдобие с билети и да види на живо певицата. „Израснала съм с песните на Лили Иванова, вълнувам се много, защото не съм очаквала, че ще я срещна“, каза Дарина, чиято любима песен е „Ветрове“.



И в Сливен началото на концерта бе с песента „Без контрол“ от албума „Чуй душата ми“ от 2021 г. След нея почитателите чуха „Студ“, „Ако спра да те обичам“, „Искам те“, „Този свят е жена“, „Невероятно“ и други.

„Гордея се с тези изключително добри музиканти, каза Лили Иванова, представяйки на публиката музикантите от триото „ЛаТиДа“ и Li Orchestra, които я съпровождат на турнето. Бенд Li Orchestra бе в състав Ангел Дюлгеров (соло китара), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон), Веселин Веселинов Еко (контрабас и бас китара), Росен Ватев (ударни и перкусии), Иван Йорданов – Чери (китари) и трио „ЛаТиДа“.

Вие сте прекрасна публика, не го казвам на всички“, обърна се Лили Иванова към публиката, която избухна в овации, когато певицата слезе от сцената, за да поздрави хората лично. Последваха вечните хитове „Свири, щурче“, „За тебе бях“, „Детелини“, Панаири“ и „Ветрове“, при която всички пееха заедно с нея. Като комплимент към почитателите си, които я извикаха на бис, Лили Иванова изпълни песента „Предупреждение“.

Концертът в Сливен е двадесет и вторият поред от националното турне на Лили Иванова. То започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април. Следват концерти в Кърджали, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград, Хасково, Ловеч, Шумен, Русе и Добрич. Кулминацията на турнето ще постави концертът в зала „Арена Армеец“ в София на 4 декември.
БТА