/ БГНЕС, архив
И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника Александър Невски
101629
И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника Александър Невски
  • И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника Александър Невски
И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

От МВР съобщиха, че до момента зрелостниците от нито едно училище в София не са изявили желание да се събират на площада около храма.

Забраната за оркестри и озвучителна техника бе въведена преди 2 години от Столичната община. От полицията допълниха, че няма да спират абитуриентите да се събират на площада, ако имат желание, но ще следят за спазване на реда.

Няма да забраняват алкохола на изборите заради баловете


„По отношение на 128-130 училища, 45 обекта, които трябва да бъдат охранявани горе-долу на територията на София, пътна полиция ще разположи екипи във всичките по-значими места и групи хора, където се събират учениците“, обясни комисар Любомир Костадинов от „Пътна полиция”.
 
„По отношение на "Александър Невски" трябва да ви обърна внимание, че както Светият Синод, така и Столична община категорично забраняват събирането на групи от абитуриенти по какъвто и да е повод без разрешение. Въпреки всичко ние вземаме отношение, не пречим на студентите, но молбата ми е да не се оскверняват съответно храмовете и другите места, които са там с нецензурни действия от страна на абитуриентите. Иначе няма да пречим на никого да се събират на местата, които са посочени“, коментира още Костадинов, но добави, че засега "Александър Невски" не е посочен от нито едно училище.
 
„Оркестрите от 2017 г. не, ами от много отдавна ги гоним и не им позволяваме да се свири там, защото това са неща, които са в компетенциите на Столична община и на инспектората“, заяви още комисар Любомир Костадинов.