/ БГНЕС
Автобус, изпълняващ редовна линия от Лиляче за Враца, е катастрофирал тази сутрин около 7 часа на обходния път на Враца. За Дарик от полицията съобщиха, че на разклона за Криводол водачът не спрял на знак „Стоп“ и рейсът е ударен от лек автомобил „Опел“, пътуващ към София. 19-годишно момиче е с комоцио, а трима души са в болница за наблюдение.

Катастрофа между ТИР и автобус на входа на София, има пострадали

При удара автобусът на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД-Враца се е наклонил на дясната си страна и затиснал колата. В катастрофата няма загинали и тежко пострадали, съобщиха от Община Враца, позовавайки се на информация от Спешно-приемното отделение на болница „Христо Ботев“. Кметът Калин Каменов е разговарял на място с дежурния лекар в спешното отделение д-р Надя Илиева и с близките на пострадалите. Деветима души са минали през отделението след инцидента. След преглед, за наблюдение е прието 19-годишно момиче с комоцио. От болница „Христо Ботев” във Враца съобщиха за Дарик, че за наблюдение са оставени и още трима души в хирургично отделение.

В автобуса са пътували общо 12 пътници, а в лекия автомобил – петима.

Автобус Враца Лиляче
БГНЕС

Шофьорът на автобуса е на 64 г. и е служител на общинската фирма от март 2018 г. До този момент не е имал инциденти на пътя. Взета му е проба за алкохол, която е отрицателна.
 
Причините за инцидента се установяват от Областна дирекция на полицията във Враца. Движението в района е затруднено.