/ БГНЕС
Адвокат Николай Хаджигенов: Делото „Иванчева“ е имитация на съдебен процес
101544
Адвокат Николай Хаджигенов: Делото „Иванчева“ е имитация на съдебен процес
  • Адвокат Николай Хаджигенов: Делото „Иванчева“ е имитация на съдебен процес
Делото "Иванчева" е имитация на съдебен процес, а специализираните съд и прокуратура са своеобразен трибунал, който трябва да направи нещо на всяка цена. Това каза в интервю за Дарик адвокат Николай Хаджигенов, който наскоро пое защитата на бившата кметица на "Младост", която вече е осъдена на първа инстанция на 20 години затвор, а заместничката й Биляна Петрова на 15 години.
 
Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

"Това задържане не е задържане в нито един смисъл на думата - правен, процесуален, законен и т.н. Това е една огромна свинщина. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) беше най-дейният участник, въпреки че, както се установи в рамките на процеса, участват незаконно в цялото това нещо. От както възникна като проект, аз твърдя през цялото време публично, че това е новата Държавна сигурност", коментира адвокат Хаджигенов.

БГНЕС

"Всички дела, които натупаха в последните месеци - Арабаджиеви, Миню Стайков, Баневи, всичко това е "Вей байрак" и не правим нищо смислено.
 
Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор

"Аз не казвам, че Иванчева е много хубава или е била много компетентна като кмет. Но Иванчева направи нещо, което никой друг не направи - тя разчупи калъпа. От един протест за една градинка срещу корупцията в "Младост", тя стана районен кмет на "Младост"", каза още той.
 
"Това не е обикновен процес и затова стигна навсякъде. Защото този процес показва доколко не само е корумпирана цялата правосъдна система, а колко е недъгава. Делото "Иванчева" извади цялата тази мръсотия отгоре над водата и успяха да видят, дори хора, които са далече от правото, че това няма нищо общо с правото и законността", заяви пред Дарик юристът.