/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
18 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Това е наказанието за 74-годишния Симеон Стоев, който на 26 юли открадна пистолета от трупа на самоубилия се бизнесмен Данаил Божилов в пловдивския парк "Лаута".
 
Бившият граничар е сключил споразумение с прокуратурата, като е признал вината си, пише "24 часа". "Предстои Районният съд в Пловдив да одобри споразумението", каза неговият адвокат Пламен Бонев.
 
Домашен арест за мъжа, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк "Лаута"

Бай Симо отново повтори своята версия, че е взел пистолета от трупа на Божилов, защото в парка било пълно с наркомани и можело да се изтрепят. Дни наред той разиграваше полицаите и чак при втория оглед в дома му те откриха оръжието.
 
Бизнесменът Данаил Божилов се е самоубил, пише в смъртния му акт

"Исках да ми съдействат да си получа неплатените 7 заплати и 4 отпуски от охранителната фирма, в която работих", обясни бай Симо. Според него, бившият му работодател му дължал 14 000 лева.

До 8 години затвор за бившия военен, откраднал пистолета на самоубилия се бизнесмен

"Съдействайте ми да си ги получа и вас ще почерпя", обърна се той към журналистите. Той не допуска, че може да бъде осъден. "За какво да ме осъдят, да не съм убил човек? А и оръжието е върнато", каза още пенсионерът.