главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов
главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов / БГНЕС, архив
Случаят с намерения мъртъв в парк „Лаута“ в Пловдив бизнесмен е разкрит, не остават никакви съмнения. Това каза на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. 43-годишният бизнесмен Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк „Лаута“ на 26 юли.
 
Забавянето на разследването е дошло от необходимостта да има доказани факти по съответния процесуален ред.
 
Бизнесменът Данаил Божилов се е самоубил, пише в смъртния му акт

„Можем категорично да заявим, че към този момент самоубийството е единствената версия”, заяви заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.
 
Той уточни, че в близост до трупа на Данаил Божилов, на около метър, е намерена единствената гилза от законно притежавания от него пистолет. Заключенията от балистичните експертизи доказват, че има съвпадение на калибрите, тоест гилзата е от пистолета на починалия.
 
Откритият застрелян мъж в парк "Лаута" оставил предсмъртно писмо

У мъртвия Божилов е открито предсмъртно писмо, свързано с определени притеснения и намеренията му да сложи край на живота си. Доказано с графологична експертиза е и това, че почеркът в писмото е на убития.

В хода на разследването са разпитани хора, които първи са открили трупа. Установено е чрез свидетели, че мъж на 74 години се приближил до трупа, навел се и взел нещо от земята.

Откриха оръжието, с което се е самоубил бизнесменът Божилов

Вчера жилището на мъжа, който е бивш военен от Гранични войски, е било претърсено. Там е бил намерен пистолетът на самоубилия се Данаил Божилов. Оръжието е било скрито.
 
„До момента бившият военен Симеон Стоев ни заблуждаваше, че не е взел пистолета”, каза главният секретар Младен Маринов.
 
След това той е признал дори това, че е взел и цигарите на самоубилия се в парка бизнесмен. Според прокуратурата става дума за вещомания, т.е. склонност да се трупат стари вещи.