/ Guliver/Getty Images
Facebook ще започне да предлага награди на хора, които съобщават за злоупотреба с лична информация от социалната мрежа, като част от усилията за засилване на защитата на данните вследствие на разразилия се наскоро скандал.

Изтичането на данни е засегнало 87 млн. потребители на Facebook

Новата програма "ще възнагради хората с доказателства за случаи, при които платформата Facebook събира и прехвърля данните на трета страна, за да бъдат продадени, откраднати или използвани за измами или политическо влияние", каза Колин Грийн, който отговаря за сигурността в социалната мрежа.

Още разкрития около скандала с Facebook, Зукърбърг дава показания в Сената на САЩ

Новото предложение е вдъхновено от "Bount Bounty", предлагано от Facebook, заедно с други онлайн услуги, за да възнаграждават хората, които откриват недостатъци в сигурността. Минималната награда ще бъде 500 долара за доказани случаи на злоупотреба.

Марк Зукърбърг се извини за скандала с личните данни във Facebook

"Ако потвърдим злоупотребата с данни, ще прекратим нарушението и ще предприемем съдебни действия срещу фирмата, която продава или купува данните, ако е необходимо. Ще платим на човека, който е докладвал за проблема и ще предупредим тези, които смятаме, че са засегнати", заяви Грийн.
БГНЕС