Протест на ресторантьори и бизнесмени от Враца.

Спазват ли мерките дискотеките в Благоевград (ВИДЕО)

В ранния следобед те се присъединиха към исканията на колегите си от другите населени места в страната и настояват да не бъдат превръщани в основната жертва на COVID кризата, предава NOVA.

Собствениците на ограничените обекти твърдят, че са изпълнили изискванията за противоепидемичните мерки, но няма как да поддържат бизнеса си и работните места на персонала при капацитет едва 30%. Затова настояват за адекватни мерки от страна на държавата.

Собственик на нощен клуб: Тези мерки са поредната неадекватна реакция на властимащите

„Този протест не е само за заведенията. Той е свързан с доста други бизнеси - фитнес зали, казина, доставчици, охранителни фирми. Въобще всички, които сме ощетени от ограничителните мерки.

Исканията са ни да имаме нормален начин на работа, както и ако има някакви ограничителни мерки, да имаме нужните компенсации и за персонал, и за нас като работодатели”, заяви Димитър Алексиев.

„Губим много. Нашите работници ще си търсят нова поприще, ако пак ни затворят. Нашата професия става неатрактивна, след няколко години ще ни е много трудно да намерим хора”, заяви протестиращ.
nova.bg