"Няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките", коментира Ричард Алибегов
Собственици и работещи в заведения и дискотеки протестират във Велико Търново срещу новите ограничителни мерки, заради COVID ситуацията в страната.

Актуална информация за COVID-19 във Великотърновско

"Няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките, и като цяло браншовите организации ще бойкотираме тази заповед и няма да я спазим, нито ще спазим работното време до 22.00 часа", каза пред журналисти Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

БГНЕС

Той посочи, че няма доказателства, че заведенията са разпространители на COVID-19. Според него държавата като най-голям работодател трябва да ваксинира своите служители и тогава да предявява претенции към бизнеса.

38% от българите не искат да се ваксинират

"От асоциацията са предложили да разпространяват листовки за да бъдат информирани хората каква е ползата от ваксините, но това не се е случило", посочи Алибегов.

БГНЕС

Той подчерта, че в западните страни държавата е намерила начин да убеди хората да се ваксинират. "При 60-70 % ваксинация предлаганите мерки биха били възможни. В България има 18 % ваксинация предимно на хора над 70 години, невъзможно е фитнеси и заведения да работят с тази клиентела", каза той.

Алибегов подчерта, че от понеделник цялата страна ще бъде блокирана с протести от представителите на бранша. Протестираме за правото си на труд, заяви Димитър Манолов, член на УС на Българската хотелиерска асоциация, като подчерта, че над сто представители на работещите браншови организации и техни служители участват в протеста.

Алибегов: Ще бойкотираме мерките, няма да спазим и ред от заповедта

Протестното шествие започна от паметника "Майка България", премина по улица "Никола Габровски" и за 15 минути затвори кръговото движение около областната болница.

БГНЕС

Протестиращите бяха ескортирани от полицията. Част от заведенията в града затвориха врати за два часа от 15:00 часа. Пред другите, които приемаха посетители, протестиращите скандираха "Елате при нас, защото протестът е за вас".
БТА