Деветнадесетото издание на концерта-конкурс „Песен на Свети Валентин” се проведе в залата на Симфониета - Видин.  Организатори на инициативата и тази година са Община Видин и Общинският съвет по наркотични вещества.

С песни, посветени на любовта, в конкурса участваха oбщо 13 индивидуални изпълнители и групи. Те бяха оценени от петчленно жури. Гост на концерта бе заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова, която поздрави присъстващите и пожела успех на младите таланти от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков.
 


След като всички участници представиха своите песни, журито имаше тежката задача да определи най-добрите. На трето място бе класирана Никол Божидарова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ със своя авторска песен. Втората позиция бе заета от Йоана Тодорова, ученичка в ППМГ „Екзарх Антим I“. Призовото място и професионален запис в студио на Радио „Видин“ получи Елизабета Страхилова – възпитаничка на СУ „Цар Симеон Велики“, с песента на Ета Джеймс „Black orpheus“. Фаворит на публиката стана Габриела Ничева от Гимназията с преподаване на чужди езици. Поощрителни награди получиха Михаела Дончева и Арсен Арутюнян.

Наградите връчи заместник-кметът Десислава Тодорова. Община Видин бе осигурила торти за участниците, класирани на първите три места, а за всички останали имаше кутии с бонбони.


За настроението на публиката в Деня на любовта допринесоха джаз-балет „Фейм” към читалище „Цвят” и танцова формация „901” от ГПЧЕ „Йордан Радичков“. По традиция доброволци от Общинския съвет по наркотични вещества раздаваха на младите хора собственоръчно изработени „валентинки“ и балони.