Преместването на електрически стълбове, когато това се налага, става за сметка на извършителя на новото строителство, информираха от ЧЕЗ по повод наличието на електрически стълб на улица във Видин. В нарочно изпратеното до Дарик писмо се казва:

„Съгласно разпоредбата на чл. 73. (1) от ЗУТ, когато във връзка със строителството е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати.

В този смисъл строително-ремонтните дейности в Западна България трябва да се извършват след указания от ЧЕЗ за изместване на съоръженията и на базата на съгласуван с дружеството проект.
На база на горепосоченото, общината във Видин би трябвало да измести сама стълба преди да разширява и асфалтира посочения път, след като получи указания от ЧЕЗ как да го направи.



На 08.07.2015 г. в компанията е получено писмо от Община Видин, в което се иска съдействие във връзка с ремонт на въпросното пътно платно. На 17.07.2015 г. ЧЕЗ е изпратила писмо до общината, в което разяснява процедурата, посочва електроенергийните съоръжения, които ще бъдат засегнати и трябва да се изместят от общината, посочва условията, които трябва да се спазят при реконструкцията и се ангажира да изпрати представител на дружеството при предприемане на ремонтните дейности. След изложеното Община Видин не е търсила дружеството по повод посочения казус.", се казва още в писмото на ЧЕЗ.